ترمز‌ ABS

سیستم‌‌‌‌های EBD در واقع نوعی کمک ترمز هستند که وظیفه توزیع الکترونیکی ترمز بر روی چرخ‌ها متناسب با وزن موجود بر روی هر چرخ را دارد و از این طریق نیروی ترمز را بین چرخ‌‌‌‌های جلو و عقب تقسیم می‌کند و کمک می‌کنند تا در حین ترمز کردن اتومبیل به یک سمت کشیده نشود و بتواند با حالت ایمن ترمز بگیرد. سیستم EBD نیروی ترمز را به صورت الکترونیکی و از طریق فرمان‌هایی که به کامپیوتر کوچک در ترمز‌ ABS می‌دهد، توزیع می‌کند.

توزیع نیروی ترمز

در حالت استاندارد با توجه به قوانین فیزیکی در حرکت برای ایستادن جسمی که جرم بیشتری دارد نیاز به نیروی باز دارنده بیشتری است، بنابراین هر قسمت خودرو که سنگین‌‌تر است نیروی بیشتری را برای ایستادن طلب می‌کند، وجود این حالت سبب می‌شود که ترمزگیری مؤثر‌‌تر شود.
وجود این حالت در ترمزگیری سبب شده تا در اتومبیل‌هایی که معمولی هستند و ‌‌مجهز به سیستم ترمز‌ ABS نیستند از شیر ترکیب برای اعمال نیروی بیشتر ترمز بر روی چرخ‌‌‌‌های جلو کمک بگیرند.

در خودرو‌هایی با ترمز معمولی یک شیر ترکیب وجود دارد که به صورت مکانیکی نیروی ترمز را تقسیم می‌کند و این کار را با دو ورودی و سه خروجی انجام می‌دهد به این صورت که خودرو‌ها در قسمت جلو به دلیل وجود موتور، وزن بیشتری را تحمل می‌کنند.
بنابراین در ترمزگیری بهتر است نیروی ترمز بیشتری روی لاستیک‌‌‌‌های جلو انتقال داده شود تا از قفل شدن لاستیک عقب جلوگیری شود.

قیمت رینگ ABSورودی‌‌‌‌های موجود در ترمز به دو قسمت A و B تقسیم می‌شود و خروجی‌ها به سه قسمت C ,D ,E تبدیل شده است. در هنگام ترمز‌گیری نیرویی که از سیم A وارد می‌شود به دو خروجی C ,D انتقال داده می‌شود و که این خروجی‌ها یکی به چرخ جلو سمت راست و دیگری به چرخ جلو سمت چپ متصل است و نیروی ترمز لازم را اعمال می‌کند.

ورودی دیگر که B نام دارد نیروی وارد شده در اثر ترمز را به خروجی E می‌دهد و باعث اعمال نیروی ترمز روی چرخ‌های عقب می‌شود.
چرخ‌های عقب به دلیل اینکه به صورت مستقیم با فرمان ارتباط ندارند، به دو خروجی نیاز ندارند و وجود یک خروجی برای دو چرخ عقب کافی است.
شیر ترکیب میزان ترمز را روی چرخ‌ها چک می‌کند و اگر میزان ترمز روی چرخ‌‌‌‌های عقب بیش از چرخ‌‌‌‌های جلو باشد سبب می‌شود تا ترمز روی چرخ‌‌‌‌های عقب قفل شود که در این صورت کنترل خودرو سخت می‌شود پس بهتر است قبل از اینکه این اتفاق در رانندگی بیفتد، زمانی که چراغ‌‌‌‌های هشدار مربوط به شیر ترکیب روشن می‌شود سریع در پی درست کردن ترمز و شیر ترکیب باشیم تا دچار خسارات جانی و مالی بیشتر نشویم.

البته در حالت کلی برای خودرو‌هایی که بدون سرنشین و بار اضافی هستند ۶۰ درصد نیروی ترمز به چرخ‌‌‌‌های جلو و ۴۰ درصد نیروی ترمز به چرخ‌‌‌‌های عقب انتقال داده می‌شود.

تا اینجا راجع به خودرو خالی صحبت کردیم اما در اکثر موارد خودرو خالی نیست و مسافر و بار همراه دارد که باعث سنگین‌‌تر شدن قسمت عقب خودرو می‌شود.
در صورتی که سه مسافر در قسمت عقب خودرو بنشینند، وزن قسمت جلو با عقب برابر می‌شود و اگر سیستم ترمز به EBD ‌‌مجهز نباشد نیروی ترمز به صورت یکسان در چرخ‌ها اعمال می‌شود و ترمزگیری به صورت مناسب انجام نمی‌شود که در این صورت هم به لاستیک و هم به خودرو آسیب وارد‌‌‌‌ می‌شود.

ترمز abs | شرکت راینو کارنواگر در قسمت بار خودرو نیز مقادیر زیادی بار قرار داده شود قسمت عقب سنگین‌‌تر از قسمت جلو می‌شود و باعث هدر رفت نیروی ترمز اعمال شده به چرخ‌‌‌‌های جلو می‌شود.
زیرا اصطکاک وارد شده به چرخ جلو کمتر شده و نیاز به اعمال نیروی کمتری است و در صورت ادامه این فرآیند ترمز گیری با مشکل مواجه شده و امکان قفل کردن چرخ‌ها وجود دارد.

از طرفی اگر خودرو مجهز به ترمز‌ ABS نباشد، سبب می‌شود تا نیروی کافی برای نگه داشتن چرخ‌‌‌‌های عقب اعمال نشود و خودرو لیز بخورد یا اینکه خط ترمز خودرو بیشتر می‌شود.
در ترمز‌ ABS نیرویی که باعث می‌شود تا چرخ‌ها از حرکت بایستد نیرویی است که از طریق رینگ ABS به چرخ‌ها اعمال می‌شود.
رینگ ABS بعد از مدتی بهتر است عوض شود زیرا گرد و خاک موجود برروی آن سبب می‌شود نتواند به خوبی نیروی اعمال شده از طریق پدال ترمز را بگیرد و انتقال دهد و بهتر است هرچند وقت یکبار رینگ ABS را عوض کنیم.
برای خرید این رینگ می‌توان به فروشگاه‌‌‌‌های معتبر اینترنتی سر زد و کیفیت و قیمت رینگ‌‌‌‌ ABS را در خانه و به راحتی مقایسه کرد و یا حتی از نظر افرادی که رینگ ABS را خریداری کرده‌اند نیز مطلع شد و نسبت به خرید آن اقدام کرد.

وظیفه ترمز EBD این است که در صورت اضافه شدن بار و مسافر به خودرو نیروی وارد شده از طرف پدال ترمز را روی چرخ‌ها تغییر داده و متناسب با وزن وارد بر هر چرخ نیروی ترمز را به چرخ اعمال می‌کند و باعث می‌شود تا ترمز به صورت مؤثر گرفته شود.

ترمز abs | شرکت راینو کارنوترمز EBD زمانی که بر روی یک اتومبیل نصب شده باشد، حتما ‌‌مجهز به ترمز‌ ABS نیز است که ترمز‌ ABS با قطع و وصل کردن مداوم ترمز در ترمز‌گیری سبب می‌شود که فرمان قفل نکند و خودرو لیز نخورد.
یعنی خودرو را در حال حرکت نامحسوس نگه می‌دارد تا به طور کامل از حرکت بایستد و در حین حرک خودرو را‌‌‌‌ می‌ایستاند و حرکت‌‌‌‌ می‌دهد، این کار در کسری از ثانیه و به تعداد دفعات زیاد انجام‌‌‌‌ می‌گیرد. به همین دلیل ما در خودرو متوجه این حرکت نمی‌شویم.

ترمز EBD در دو حالت کاربرد دارد یکی زمانی که در پیچ ترمز گرفته شود و دیگری در صورتی است که بار و مسافر به خودرو اضافه شود و میزان وزن پیش بینی شده در جلو و عقب خودرو تغییر کند. برای هر کدام از این موارد به صورت جداگانه توضیحی می‌دهیم.

ترمزEBD چگونه به ترمز گرفتن در پیچ کمک می‌کند؟

در هنگام پیچیدن در پیچ، وزن خودرو به دلیل نیروی گریز از مرکز روی چرخ‌هایی اعمال می‌شود که در قسمت مخالف پیچ هستند، وظیفه این ترمز این است که نیروی ترمز را روی چرخ‌هایی که با پیچ مماس هستند کمتر اعمال کند و نیروی بیشتری را در چرخ‌‌‌‌های دیگر بیشتر کند.
البته در برخی خودرو‌ها نیروی ترمز را تغییر نمی‌دهد و فقط کمک فنر را جمع و باز می‌کند و چرخ‌هایی که دور از پیچ هستند را به زمین نزدیک‌‌تر می‌کند.
تا خودرو به راحتی بپیچد و چپ نکند. البته داشتن خودرو‌هایی که ‌‌مجهز به EBD هستند باعث نشود که ما سرعت مناسب را رعایت نکنیم و به امید این ترمز باشیم.

ترمز abs | شرکت راینو کارنوترمز EBD چگونه با وجود وزن بیشتر روی خودرو، می‌تواند به صورت مؤثر ترمز کند؟

ترمز EBD در صورتی که وزن خودرو به دلیل وجود مسافر و بار افزایش یابد، می‌تواند نیروی وارد شده به هر چرخ را تغییر دهد و متناسب با وزن خودرو در هر قسمت ترمز را به صورت مؤثر اعمال کند.

در صورتی که از ترمز معمولی در خودرو استفاده شود و خودرو به ترمز‌ ABS مجهز نباشد، خط ترمز بیشتر شده و خودرو لیز می‌خورد و مقداری طول می‌کشد تا بایستد اما اگر از ترمز EBD استفاده شود خودرو به راحتی و سریعا ترمز می‌گیرد و دیگر لاستیک‌ها قفل نمی‌شوند.

خودرویی را تصور کنید که دارای مقدار بار زیادی در قسمت عقب است و‌‌‌‌ می‌خواهد بپیچد اما خودرو به یک سمت متمایل شده و ممکن است به قسمت‌‌‌‌های اطراف جاده و گاردریل برخورد کند، در چنین شرایطی اگر خودرو مجهز به EBD نباشد، بهتر است با سرعت کمتری بپیچیم تا بتوانیم خودرو را کنترل کنیم، که البته این امر در سربالایی امکان پذیر نیست.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *